Mainio kakku, joka ei ole yhtään niin tylsän makuinen kuin voisi reseptin ja valmiin kakun ulkonäön perusteella kuvitella! Pointsit reseptistä siis Pirkalle. Ohje on melko suoraan kopioitu, jätin ainoastaan karvasmanteliaromin (yäk!) pois lisukekermavaahdosta.
Espanjalainen mantelitorttu (lähde: Pirkka.fi)
4 munaa
2 dl sokeria
2 ps (à 100 g) mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
2 dl vispikermaa
1 rs appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
4 mandariinia
1 rkl sokeria
1/2 dl mantelilastuja
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin
leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja
sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos
vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla
noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman
ennen vuoan poistamista.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Paloittele
kuoritut ja lohkotut mandariinit. Sekoita palat vaahtoon. Mausta
seos sokerilla.
Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
Tarjoa juusto-sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomusokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti