lauantai 14. tammikuuta 2012

Helppoa ja hyvää kikherneistä

Aloin käyttää kikherneitä ruoanlaitossa vasta pari vuotta sitten, mutta nykyään ne kuuluvat jo kuiva-ainekaapin perusvarustukseen. Niistä saa helpon ja kätevän pohjan niin salaatille kuin kastikkeellekin ja lisäksi ne säilyvät kaapissa pitkään. Lettupannula taisi alun perin olla inspiraation lähteenä kikhernekokeiluilleni, ja seuraavakin ohje on sieltä löydetty. Kikherneitä Keralasta on helppotekoisuudestaan huolimatta ehdottomasti parhaiden maistamieni (itse tehtyjen) kasvisruokien listalla. Alun perin ohje on Bergenströmien kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla. Tällä kertaa muokkasin ohjetta vähän lisäämällä tölkillisen kidneypapuja ja korvaamalla chilin Harissa-tahnalla. Limettiäkään ei ollut, joten se jäi pois.

Kikherneitä Keralasta (neljälle)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä (panin vain yhden)
3 cm inkivääriä
1 punainen chili (ei ollut kaapissa, korvasin Harissa-tahnalla)
öljyä
1 rkl curryjauhetta
1 tlk (400 g) kikherneitä
1 tlk kidneypapuja
1 tlk (400g) kookosmaitoa
1/2 pss pakastepinaattia (panin koko pussin)
kirsikkatomaatteja
(1 limetin mehu)
suolaa


Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet, ja hienonna sekin. Kuumenna öljy pannulla, ja paista siinä sipulit, valkosipulit, chili ja inkivääri. Lisää curryjauhe, ja jatka paistamista minuutin-pari.

Huuhtele kikherneet huolellisesti. Lisää pannulle kookosmaito ja kikherneet. Anna kiehahtaa ja sitten poreilla pari minuuttia. Lisää joukkoon pinaatti ja puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta limetinmehulla ja suolalla, ja tarjoa riisin tai ohran kanssa.

Ei kommentteja: