Kahden hengen kaikkiruokaisen talouden reseptiarkisto. Arkiruokaa, jälkiruokaa, leipomuksia ja satunnaisesti eksoottisempia kokeiluja.
tiistai 29. maaliskuuta 2011
Kasvislasagne
Kasvislasagnen inspiraation lähteenä oli tällä kertaa tämä Hellapoliisin ohje. Täydensin ohjetta soijarouheella ja persiljalla sekä vähensin valkosipulin ja lisäsin juuston määrää. Mausta tuli mukavan pehmeä ja ennen kaikkea juustoinen! Ikävä kyllä jääkaapista löytyi vain peruskermajuustoa - jokin maukkaampi juusto olisi tehnyt lasagnesta vielä paremman. Valkokastikkeen tein hyväksi havaitun äidiltä perityn perusohjeen mukaan.
Tomaattinen kastike:
2 sipulia silppuna
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. 100 g juuriselleriä pieneksi kuutioituna
1 pieni palsternakka pieneksi kuutioituna
2 porkkanaa raastettuna
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1-1,5 dl vettä
mustapippuria
suolaa
oreganoa
persiljaa
Valkokastike:
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa (mielellään täysmaitoa)
n. 1 dl vettä
reilusti juustoraastetta
muskottia
suolaa
pippuria
Lisäksi:
lasagnelevyjä
juustoraastetta lasagnen päälle
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti