Nappasin seuraavan ohjeen Pumpkin Jam -blogista, vaikka alun perin ohje on ilmeisesti Vegaia-julkaisusta. Teeleivistä tuli mukavan pehmeitä, ja ne säilyivät yllättävän hyvinä myös seuraavaan päivään. Yleensä itse tehty leipä tuppaa meillä kuivumaan kovaksi käntyksi aika nopeasti.
Porkkanateeleivät
(noin 6 kpl)
2 keskikokoista porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaura- tai 4-viljan hiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
250 g maustamatonta jugurttia
0,75 dl öljyä
Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, porkkanaraaste sekä jugurtti ja sekoita. Muotoile taikinasta sämpylän tapaisia jauhotetuin käsin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti