torstai 31. maaliskuuta 2011

Kasvispiffit (ja asiaa kasvisruoasta)


Tähän blogiin on jostain syystä tullut postattua suhteellisen paljon kasvisruokia, vaikka taloudessamme syödään kyllä säännöllisesti myös lihaa ja kalaa. Osittain se johtuu varmasti siitä, että kasvisruoat ovat itselleni melko uusia tuttavuuksia, ja onnistuneet reseptit on kiva saada blogiin talteen. Sitä paitsi haluaisin mielelläni lisätä kasvisruoan osuutta ruokavaliossamme, sillä tehotuotanto on mitä on. Voisilmäpeliä-blogin Eeva käsittelee lihansyöntiä tuoreessa kirjoituksessaan, ja täytyy todeta, että olen samoilla linjoilla Eevan kanssa. Mieluummin syön kasvisruokaa, kalaa ja riistaa kuin tehotuotettua possua tai broileria. Kokonaan en haluaisi kuitenkaan lihasta luopua. Suosittelen lukemaan koko kirjoituksen!

Sitten varsinaiseen ohjeeseen. Tämäkin resepti on alunperin Hellapoliisilta lainattu, kuten edellinen kasvislasagnekin. Varsinaista proteiinin lähdettä ei näissä pihveissä ole, joten pihvit eivät ole mitään erityisen ravitsevaa kasvisruokaa. Tällaiselle sekasyöjälle ne kuitenkin maistuivat ihan hyvänä vaihteluna.

Ohje taisi muuten pysyä alkuperäisessä kuosissa, mutta meillä ei jostain sattuman oikusta ollut ollenkaan juustoa jääkaapissa (!), joten se jäi pois. Pihveistä tuli silti hyviä, enkä ainakaan itse osannut edes kaivata puuttuvaa juustoa. Alla ohje kopioituna Hellapoliisilta:

1 peruna
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
pala juuriselleriä
1 sipuli
1 dl maitoa
2 munaa
0,5 dl öljyä
n. 70 g pakastepinaattia
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
(2 dl juustoraastetta)
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1-2 tl timjamia
margariinia paistamiseen

Sekoita kulhossa munat, öljy, pinaatti, maito, vehnäjauhot, korppujauho, mausteet ja juustoraaste.

Lisää joukkoon raastetut kasvikset ja sipulisilppu. Paista taikinasta pihvejä lettupannulla.

Ei kommentteja: