Keittiö alkaa lopultakin olla täysin valmis (no jalkalistoja ja pientä viimeistelyä vielä uupuu, mutta kuka niitä laskee ;). Toivottavasti kokkailuharrastukselle on tänä vuonna entistäkin enemmän aikaa ja uusia reseptejä pääsee kokeiluun röykkiöittäin. Tarkoitus olisi ehtiä päivittää blogia useammin kuin ennen, mutta katsotaan miten käy.
Uuden vuoden ensimmäisen postauksen aiheeksi pääsee uudenvuodenaattona nyyttäripöytään viety kasvis-fetapiirakka (Maku 4/2009). Ihanan pehmeän makuista, mutta ei silti liian pliisua! Oliiveja, fetaa, parsakaalia, kirsikkatomaatteja! Nam! Käytin suurempaa vuokaa kuin ohjeessa, mutta silti täytettä oli aika runsaasti, joten halutessaan ainemääriä voi vähän pienentääkin ilman suurempaa ongelmaa.
Kasvis-fetapiirakka
10 annosta
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g leivontamargariinia
1/2 dl kevytmaitoa
Täyte
250 g kirsikkatomaattia
200 g fetajuustoa
200 g parsakaalia
1 dl oliiveja (kalamata)
2 kpl munaa
200 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 tl mustapippuria
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista ja oliiveista.
Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle.
Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset.
Paista 225 asteessa 20–30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti